2023. március 20., hétfő

Most olvastam

a 24.hu oldalon: 

"Finnországot a hatodik egymást követő évben nyilvánította a legboldogabb lakossággal rendelkező országnak a hétfőn közzétett World Happiness Report, a világ legboldogabb országainak idei ranglistája. Az évente kiadott jelentés a Gallup Intézet globális felmérésén alapul, amely idén a koronavírus-járványnak az emberek közérzetére gyakorolt hatását vizsgálta a világ 109 országában. Az amerikai kutatók megállapítása szerint az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére „figyelemre méltóan rugalmas” maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint a 2017-2019 között, a pandémiát megelőző években." 

 Amit Kicsilány mesélt az ottani életről, nem is csodálkozom. 😀 

"Magyarország az 51. helyen szerepel a közép-amerikai Salvador után, megelőzve Argentínát. A világ két legboldogtalanabb országa a tavalyi és idei jelentés szerint is Afganisztán és Libanon."

Jobb, ha az utóbbihoz nem fűzök semmit. 

2 megjegyzés:

  1. Ami a franciákat illeti, eléggé ellentmondásosak: a 21. helyen vannak, állandóan panaszkodnak, elégedetlenkednek, ugyanakkor többnyire boldognak mondják magukat és többségükben nem kívánnak máshol lakni!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem, hogy jól érzik magukat ott, ahol élnek, hogy panaszkodnak? - ez is hozzátartozik a természetükhöz, mint az is, hogy sűrűn tüntetnek, ahogy épp most is.
      Persze, tudod, én elfogult vagyok, ha róluk van szó. 🌝

      Törlés