2022. július 13., szerda

Esti fények

Szép a város így, amikor kigyúlnak a fények, a lámpák ragyogása még a csillagok ragyogását sem engedi látni, de a szuper holdat azért nem tudják túlragyogni.

Holnap megint jön a kánikula, elég baj ez nekem. A lakás még tartja a normál hőmérsékletet, talán megbirkózom ezzel a hőhullámmal is.

11 megjegyzés:

  1. Borka, de szép Holdad van! Nálunk sokkal kisebb. Nem értem, miért. A lakás biztosan jó marad, egy-két kánikulai nap nem fogja fölmelegíteni. Különösen azért, mert szeles az idő, elviszi a hőt meg a párát. Bízzál benne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokkal narancsosabb volt a színe, nagyon szép volt. Talán, én még akkor elkaptam, amikor nagyon a horizont közelében járt és azért nagyobb.
      Klári, én bízom! :)

      Törlés
  2. Én is úgy hallottam, hogy nem lesz hosszú a kánikula. Majd csak átvészeljük azt a pár napot. Már van gyakorlatunk benne.
    Nagyon szépek a képek, különösen tetszik a Hold. Én nem tudtam róla, hogy lesz, pedig biztosan megnéztem volna.
    23.7C van a lakásban. Még kellemes még a hőmérséklet. Leeresztettem a redőnyöket. Éjjel szellőztettem, legközelebb is így teszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, én is ugyanezt teszem és láttam, hogy ez nem lesz hosszú, de utána is jön egy újabb melegfront.
      Kár, hogy nem láttad, nagyon érdekes és szép volt.

      Törlés
  3. Én is csodáltam a Holdat éjszaka 😍 nagyon szép és narancsosabb volt a színe. Arra gondoltam, micsoda égi kísérőnk van és mennyi mindennel befolyásolja a földi létet.
    Télen kísértetiesebb egy kicsit, morcos téli éjszakákon☺️de szeretjük úgy is.
    Jövő héten lesz durvább az időjárás meleg szempontjából, reméljük nem hosszú távon. Én már visszaszámlálást tartok, mennyit kell kibírni😄

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi, erre mondják, hogy helyettem írtad. :)
      Titokzatos hold, hiába járt már arra ember is, valahogy mégis az maradt.

      Törlés
  4. Voltam nácar, Borka és elolvastam az ismertetést a 2007-es oldaladon. Alapos, minden lényeges benne van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "nálad" persze... (Rózsa)

      Törlés
    2. Örülök, hogy elolvastad, nekem nagyon szép emlék. Nagynéném barátnője vitt el minket oda és ő volt az idegenvezetőnk is, sokat mesélt nekünk a kastélyról.
      (Ennek apropóján elolvastam a 2007-es bejegyzéseimet, jó volt találkozni az akkori önmagammal.)

      Törlés
    3. Érdekes lenne, ha lenne egy olyan térkép, amin a közös pontjaink, helyeink lennének feltüntetve, meg évszámmal, ki mikor volt ott. Ilyen például a Vaux-le-Vicomte kastély is.😉 Rózsánál láttam, hogy nemcsak Te, és én de még valaki Névtelen is járt ott (talán Klári)
      rhumel

      Törlés
    4. Hát én már nagyon rég jártam arra, sajnos. Azóta a nagynéném sincs már..., viszont örök szerelem maradt Párizs és minden, amit akkor láttam, megéltem. :)

      Törlés