2022. május 11., szerda

Szélfútta felhő

és egyebek, no meg egy kis rigó a nagy fenyőn - május elején.

14 megjegyzés:

  1. Kedvelem a fotótanfolyamodat. Megfigyelem, hogyan csinálod, nekem mégse jön össze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem azok a tavasszal készült képek a kertetekről nagyon tetszett! :)

      Törlés
  2. Szeretem a képeidet. Próbáltam egy kedvencet választani most közülük, de nem sikerült. Talán a piros virágos és a rigós az, ami leginkább megfogott, de mind tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pont így vagyok, Éva, nehéz a választás. Azért a rigós a szívemhez szól.
      rhumel

      Törlés
    2. Nekem öröm, ha szépet, vagy valami érdekeset látok és szeretem megmutatni nektek is. :)
      A piros virág az idei első hibiszkusz. A rigó gyakran jön és nagyon szeretem hallgatni ahogy kiengedi a hangját, valahonnan jön neki válasz is, de azt a rigót még nem találtam meg.
      Rhumel, a rigóról már mindig Te és Édesapád juttok eszembe. :)

      Törlés
  3. Azt a kis felhőt mintha egy ecsettel kanyarította volna oda egy festő...
    Nekem is van egy "házi" fekete rigóm! Olyan otthonosan sétálgat nálam a kertben, hogy rá se hederít, ha kilépek a teraszra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is azért fotóztam le, mert olyan, ahogy írod. Ilyet még nem láttam, pedig sokat nézegetem a felhőket. :)
      Ez a kis rigó itt repked a ház körül, néha leszáll a kertünkbe is, de azt hiszem, elrepülne, ha valaki közeledne hozzá, no és két macsek is jár ide... :)

      Törlés
    2. Azt elfelejtettem megírni, hogy abban a felhőben lendület van. A "festő" ecsete lendületesen mozdult. Tetszik.

      Törlés
  4. Borka! Egyszerűen nem tudok betelni a képeid szépségével. Már tegnap is olyan jó volt elidőzni Nálad. Csak a fáradtságom akadályozott meg, hogy ezt le is írjam. Rácsodálkoztam a vadgesztenye fátokra, hogy milyen kevés virágot hozott az idén. A mi bérházunk két oldalán a tiéteknél nagyobb vadgesztenyefák vannak, és mindkettő legalább háromszor ennyi virágot bontott. Gondolom, hogy az időjárási tényezők játszhatnak szerepet abban, hogy egyik évben sem egyforma a virágözön. Mivel a mi fáink már majdnem az ötödik emeleti magasságot is elérik, tavasztól őszig mindkét oldalamról követhetem a levélbontástól a lehullásig tartó időszakot, és mindig megállapítom, hogy ez a tavaszi virágzási időszak az esküvői ruhaszalon kirakatának szépségével vetekszik. Ha kérhetem, majd egy-egy fotó erejéig követhessük már a Ti fátok stációit is őszig. Nálunk nyáron minden évben szinte megsülnek a levelek, és augusztus végére már nyoma sincs a tavaszi harsogó zöld színnek. Az idei májusi képeid minden felvételeden üdítőek, szemet/szívet gyönyörködtetőek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicséretet, a masinám sokat tesz hozzá, hogy megörökítsem a szépségeket.
      Igen, én is csodálkozom, hogy ilyen kevés gyertya világít a fán, tavaly több volt. Egyszer már nagyon beteg volt, akkor alaposan megnyírták, remélem, most nincs semmi baja, csak így alakult. Nagyon szívesen követem - ahogy írod - a fa stációit, ígérem, rendszeresen fogom fotózni és beteszem a blogba. Igazán jó téma. Gyönyörű lehet az a hatalmas gesztenyefa ott nálatok!

      Törlés
  5. Bekúsznak az ablakodon a szépségek, a zöld fa szinte világít az üdeségével ☺️
    Ránagyítottam a rigóra, csoda aranyosan ül az ág végén ☺️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, ha már én nem tudok sétálgatni, a túrázásról nem is beszélve, örülök minden szépségnek ami itt helyben körülvesz. Csak ezeket tudom megmutatni, de megyek hozzád és ott jókat túrázom és csodálatos tájakban, virágokban gyönyörködöm! :)

      Törlés
    2. Gyere csak velem, túrázzunk együtt! Viszlek magammal :)

      Törlés
    3. Köszönöm Orsi, veled tartok! :)

      Törlés