2022. május 7., szombat

Ma reggel...

...elnéztem a város felett repülő madarakat... Milyen szabadok...!

14 megjegyzés:

  1. Nagyon rossz lehet, hogy nem tudsz kimozdulni ebben a gyönyörű tavaszi időszakban. Bele sem tudok/merek gondolni én hogy viselném el 😳
    Igaz lehet megszoktad már, de talán picit enyhít a otthonlétben, hogy káprázatosan szép panorámát látsz, ahányszor kinézel az ablakon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nagyon rossz és a szép panoráma sem segít ezen, mert bár sokat gyönyörködöm benne, de pont ez a látvány csábít sétára, meglátogatni a rég nem látott, kedves helyeket.

      Törlés
  2. Ma reggel én is madarakat néztem. Egy érdekes párkeresésnek voltam tanúja. Egy örvösgalamb telepedett le a korlátra, és próbált párkereső éneket előadni. Mire a végére ért jött egy feketerigó, aki választ adott az örvösgalamb énekére. Aztán, a feketerigó befejezte, és várt. Az örvösgalamb csendben maradt. A kis feketerigó, csalódottan tovább állt. Később a galamb is ....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A madarak soha nem unalmasak, én sokszor elnézegetem őket, hallgatom, főleg a fekete rigó trilláját reggeli ébresztőként és az esti búcsúztatót is ő fújja. :)
      Aranyos a történet a rigó és az örvösgalamb röpke, be nem teljesült, főleg a rigó részéről, szerelme.

      Törlés
  3. Ha ráhangolódnál Gulácsy Lajos képeire, főként a mesebeli Nakonxipánra, időkkel és vágyakkal találkozhatsz, nem mintha neked nem lennének ilyenek. Neked valónak gondolom Gulácsy írásait is. Böngészővel sok anyag van a neten, megtalálni is jó. Mennem kell most. Gondolok rád, Borka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerem Gulácsy képzelt világát, az arról készült festményeket. Az írásaihoz még nem volt szerencsém, de majd keresgélek a neten. Engem kicsit megijeszt a sorsa. Köszönöm, hogy gondolsz rám. :)

      Törlés
    2. Ő egy gyengéd lelkű ember, igazi művész és körülötte a kor, korszak, nem olyan jó mint a mi életünk hosszabbik részében.Kötete, A virágünnep vége" hátrahagyott kézirataiból műveivel illusztrálva jelent meg.Nézegetem sokszor, ha szomorúság ül rajtam.

      Törlés
    3. Nem volt véletlen Juhász Gyulával való barátsága.

      Törlés
  4. Jó, hogy jelentkeztél újra. Én is hasonló helyzetben vagyok. Ez a bezártság nagyon rossz. Az ablakon kinézni tudok csak. Ha jó idő van kiülök az erkélyre, de most borult az idő, és néha elered az eső. Most még ezt sem tudom megtenni. A madarak szabadságát irigylem, odaszállnak, ahova csak akarnak. Hallom is őket, főleg a verebeket és a feketerigókat. Állandó társaim. Ha elrepülnek, mindig jönnek újak helyettük, és hangjukkal jelzik jelenlétüket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mi nagyon hasonló körülmények közt töltjük a napjainkat. Itt azért nem tudok hosszabb időt kint tölteni az erkélyen, mert ma fülledt meleg van. A nap nem süt erősen, az nem zavarna.
      A madarakat én is irigylem, ha szárnyaim lennének elrepülhetnék oda, ahová a gondolataim szárnyak nélkül is elvisznek. Még szerencse, hogy azokat nem fékezi az egészségi állapotom, sőt...!
      A madarak nekem is hűséges társaim, jó, hogy mindig jönnek, kicsi cinkék, rigók, galambok és a legintelligensebb madár a szarka is itt repked. Azt olvastam róla, hogy az egyetlen madár, aki felismeri önmagát a tükörben.

      Törlés
  5. Kedves Borka, tudom, hogy nehezen vígasztalhatlak meg azzal, hogy a madarak egy egyszerű macska miatt is életveszélybe kerülhetnek, emelett még az interneten sem levelezhetnek barátaikkal és a családdal és nem olvashatják el a Klári ajánlotta a sok érdekes olvasmányt sem!... Irom ezt annál is inkább, mert 3 napja ki sem dughattam az orrom, olyan rosszul éreztem magam... De már talán múlóban...

    VálaszTörlés
  6. Kedves Névtelen, én már lassan 3 éve nem mentem, csak taxival még az orvoshoz is. Sokféle betegség és az idős kor...
    Kb. 200 lépés után le kell ülnöm, mert nem bírom tovább. Nem véletlen, hogy olykor szeretnék repülni, mint a madár. Hidd el, megpróbálok mindent, hogy ebben a helyzetben is jól érezzem magam, de néha rám telepszik a bánat. Olyan jó volna egy nagyot sétálni, gyalogolni.
    Mielőbbi gyógyulást kívánok és sok-sok sétát a kellemes tavaszi időben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Borka, ne haragudj, ezer bocsánat, akaratomon kívül lettem "Névtelen", mert elfelejtettem a Google Chrome-ra átkapcsolni (különben egy ideje nem kommentálhetok...) Azt hittem, hogy szokás szerint feltünteti a nevemet. Igy viszont kicsit rosszízű megjegyzéssé válhatott az én ártatlannak szánt tréfálkozásom, mellyel a madarak szabadságát próbáltam ellensúlyozni!... Természetesen együttérzek veled és mélyen megértem a helyzetedet. Remélem nem haragszol.
      (s azt is remélem, hogy holnap talán kimehetek legalább kenyérért,,,)

      Törlés
    2. Nahát! Hihetetlen, hogy mennyire megváltozik egy hozzászólás jelentése, ha névtelen. Nem haragszom, sőt! Érdekes - akár kísérletnek is. :) Én meg itt törtem a fejem, hogy ki lehet ez a névtelen? Megoldódott a rejtély és én egy tapasztalattal gazdagodtam.
      Remélem, ki tudtál menni kenyérért! Nagyon elfáradhattál az elmúlt időben. Pihenj sokat, vigyázz magadra!

      Törlés