2022. május 17., kedd

Májusi eső

Esik. Nem buborékos zápor, csak amolyan csendes tavaszi eső. Talán ez még inkább aranyat ér. 

Az illata csodás! A földszag keveredik a fák, bokrok, virágok illatával. Nagyon szeretem! Vetekszik ez az illat a frissen nyírt fű illatával.

8 megjegyzés:

  1. Nálunk még csak beborult, hűvösebb van, mint az elmúlt napokban... De jó is lenne egy kis eső! Még finomabb illatú lenne a levegő. A május csodaszép! (Most jut eszembe, nem küldtem Neked elsején gyöngyvirágot :( Mentségem, hogy Londonban voltunk. Emailben majd pótolok.)
    rhumel

    VálaszTörlés
  2. Itt is lehűlt a levegő, amit nem bánok, mert a hirtelen jött meleg megviselt.
    Tudtam, hogy Londonban vagy és az igazán érthető, hogy teljesen más járt a fejedben. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is jólesik a hűvösebb levegő. Ez a mostanában hirtelen jött nyár túl meleg volt számomra. Milyen lesz majd az igai nyár a kánikulával? Belegondolni sem akarok. Itt nem esik, de borult az idő. Nyitva vannak az ablakok.
    Legyen részed még több jó illatban. Én is szeretem az eső, a virágok, a fák és a föld illatát.

    VálaszTörlés
  4. Ne is mondd, én is félek a nyártól. Nagyon rossz volt ez a meleg is, de nyáron a 40°C közelit elviselni, az aztán valóban nagy kihívás számomra. Rosszul aludtam az elmúlt napokban, a meleg mellé még telihold is volt. A mai nap kész felüdülés. :)

    VálaszTörlés
  5. Az elmúlt napokban tényleg nem volt "rendes" éjszakám nekem sem! A telihold (és itt ráadásul plusz holdfogyatkozásról is volt szó...) minden normális határt átléptetett velem! Tegnap lefekvés előtt, úgy 3-4 óra tájban, egyszer csak finom illatot éreztem kintről beszivárogni : friss, tavaszi esőillatot, az ázott föld és a frissen zöldellő természet illatát, méghozzá gyerekkorom benzingőzzel nem kevert porának illatát... Reggel nyugtáztam : tényleg esett egy kicsit, messze nem eleget, de esett!

    VálaszTörlés
  6. A holdfogyatkozásról meg is feledkeztem, itt nem volt teljes, de bizonyára ez is hatott az éjszakáimra. Egyik éjszaka olyan rosszat álmodtam, hogy felébredtem rá és szabályosan rosszul voltam.
    A gyermekkori illatok... Régen, ahogy közeledett az ember a Dunához, már érezni lehetett azt a jellegzetes vízillatot. Mára ez is eltűnt, de az eső utáni illatok még megmaradtak. Persze, azt nem tudom, hogy a belvárosban is, vagy csak itt, ahol nagyobb a nyugalom és sok a növény.

    VálaszTörlés
  7. Hmm, esőillat, de szeretem én is! Sajnos ritkán esik, ha meg jön, egyszerre jön le egy havi mennyiség.

    4 mm - ennyi esett, de ennek is örültünk, legalább a port elverte. Annyira kemény a föld (tegnap az esőszünetekben kerteztem egy kicsit) hogy a kapát alig lehet belevágni. Rettenetes szárazság van :( a locsolás közel sem ér annyit a növényeknek, mint az égi áldás.

    VálaszTörlés
  8. Itt is gyűjti az egyik lakó az esővizet, de ő is panaszkodott, hogy nagyon kevés esett. A virágait szereti esővízzel locsolni.

    VálaszTörlés