2022. január 31., hétfő

Ígérem,

januárban ez az utolsó napfelkelte. 😉 Hogy naplemente lesz-e még? - azt nem tudom. Akkor lássuk azt a ma reggeli napfelkeltét:

Ez a videó még a szombati bejegyzéshez való, csak most jöttem rá, hogy be lehet tenni ezt is a blogba. Északi fény Finnország közepén:

23 megjegyzés:

  1. Gyönyörű napfelkelte.
    Milyen kiváltságos az, aki ilyen szép északi fényt láthat. Az unokádnak megadatott.Szerencsés lányka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszett. :)
      Szerencsés, de tett is érte. Tudatosan készült erre a finnországi ösztöndíjra, már 1 éve tanult itthon finnül. Igaz, a beszélt nyelv még nehezen érthető, de ami írva van, azt mind megérti. Az órákat angolul tartják, neki angolból és németből van nyelvvizsgája, talán a finn is sikerül. :)

      Törlés
  2. Elképesztő napfelkelte. Ehhez hasonlót még nem láttam.
    Szép az északi fény is, érdekes lehet, ha a fejünk felett világít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elképesztő.
      Mostanában, tán a bolygó változásai miatt, nem tudom, de különlegesen szépek a napfelkelték és a naplementék. Nekem meg muszáj megörökíteni mindet! Nektek csak kiválogatom az érdekesebbeket, nem lehet mindet megmutatni.

      Törlés
  3. Gyönyörű látvány mindegyik!

    Ennek az északi fénynek szép neve van franciául is: "aurore boréale", de eddig még csak képen láttam. Gondolom, ez már így is marad. Unokádnak szerencséje van, de biztosan meg is érdemli. (régi kedves tanárom mondta: "Csak a jó kapusnak van szerencséje!")

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van Rózsa, mindkettő szép.
      Latinul nagyon hasonló - "aurora borealis" - a neve és ez nem véletlen. :)
      Az unokám valóban mindent megtett, hogy élőben láthassa az északi fényt, még Lappföldre is jelentkezett egy kirándulásra, az már igazán szerencse, hogy ott, ahol tanul(Jyväskylä), megjelent ez a természeti szépség.
      Van egy pillanat, amikor olyan, mintha egy lány nyúlna előre és a fény tőle jönne. Szép...

      Törlés
  4. Az a lány, vagy nőalak...Döbbenetes!
    De a budapesti hajnalpír se semmi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És aztán mintha ő maga is fénnyé válna, ő lesz a fény. Nagyon érdekes.
      Épp most láttam a FB-on, hogy a kelenföldiek is közzétettek a januári utolsó napfelkeltéről hasonló képeket. :)

      Törlés
  5. Napfelkelte, naplemente, "más világok" minden jöhet - a vacak híreket meg felejtsük el !
    Nekem napfelkeltés képem kevesebb van, a napnyugtáról van több. Ja, meg felhőkről...szeretem ezeket nézegetni és "belegondolni" ezt-azt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem az égi jelenségeket. A felhőkben én is meglátok ezt-azt. :)

      (Most nagyon dáthás vagyok, amíg ilyen az állapotom, nem nagyon jövök, inkább sokat pihenek. Lázam nincs, de elég rosszul érzem magam.)

      Törlés
    2. Jobbulást ! és remélem "csak" nátha.....

      Törlés
    3. Köszönöm szépen! Egyelőre úgy néz ki, hogy csak nátha enyhe köhögéssel. Javulóban vagyok, de még nem az igazi. Sokat pihenek, nagyon nem szeretnék szövődményeket!

      Törlés
    4. Drága Borka! Jobbulást kívánok!

      Törlés
    5. Kedves vagy Éva, nagyon szépen köszönöm! Már jobban vagyok, délelőtt már mostam is, de délután pihenni fogok. Még nem vagyok a régi, pedig igyekszem. :)

      Törlés
    6. Köszönöm az érdeklődést, már sokkal jobban vagyok, de még mindig köhögök egy kicsit és még a nátha sem hagyott el teljesen. Írhatnék is, de nagyon nincs mit.
      Remélem, Te is jól vagy, időnként bekukkantok ide-oda, hozzád is, de nálad sem láttam újdonságot. Tavasz előtti hangulat, olyan semmilyen. Majd, ha itt lesz az igazi tavasz, talán a hangulat is más lesz, jobb! :)

      Törlés
    7. Köszönöm a választ. További gyógyulást kívánok.

      Törlés
    8. Éva, nagyon szépen köszönöm. :)
      A lányommal beszéltem, szerinte még nagyon náthás a hangom.

      Törlés
  6. Kedves Borka, hiányzol! Remélem, jobban vagy. Sokan szenvednek itt is elhúzódó náthától, köhögéstől. Gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  7. Rózsa, nagyon kedves tőled, hogy hiányolsz, köszönöm a jókívánságot is. Sokkal jobban vagyok, de még mindig nem az igazi. Már lassan 3 hete. Nagyon unom, főleg azt, hogy rossz a kedvem is.
    Tegnap mentem le először az udvarra és megnézve a postaládám, meglepetést találtam! :) Nagyon köszönöm! E-mailben tudom majd (részben) viszonozni. :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Borka, visszaolvastam a kommenteket, remélem már azóta jól vagy és minden rendben van körülötted! Minden jót kívánok Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Orsi, már szinte teljesen a régi vagyok, csak valahogy szünetre vágyom. Nem gondolom véglegesnek, de jelenleg ez van. A betegségem alatt nem sokszor kapcsoltam be a gépem és elszoktam a rendszeres blogolástól.
      Megtaláltalak! - mostanában a hozzászólásaim is szünetelnek, de tudd, hogy az új blogodat már ismerem. :)

      Törlés