2022. január 29., szombat

Finnországi hóhelyzet

Ma kaptam a képeket és ezzel egy kis ízelítőt a finn télből. Kicsilány nagyon jól érzi magát ott a távolban, az egyetemi élet és a finn életszemlélet is nagyon tetszik neki. Lassan már 1 hónapja van kint.

10 megjegyzés:

  1. De jó képek! Régi idők orosz teleit (1970-71 Moszkva és Leningrád) juttatják eszembe - no és főleg az IFJÚSÁGOT! Amikor szinte semmitől se fél az ember...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki szereti a telet, a sok havat, annak ez ideális. Fiatalok, élvezik ezt az egészet és mint a régi fiatalok, ugyanúgy, valóban nem félnek semmitől... Bíznak a jövőben.

      Törlés
  2. Szépek a képek. Sok hó, igazi tél van ott messzi északon.
    Látszik Kicsilányon, hogy nagyon élvezi az ottlétet. Benne van minden a nevetésében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mondja, most igazán ő lehet. Ez az ő igazi énje, nem kell alkalmazkodnia, minden olyan természetes neki.
      Sokat korcsolyázik, szaunázik, láttak már északi fényt - arról van egy videó is, de nem tudom ide betenni - tanulja a nyelvet, főleg a szakmai nyelvtudásában van még hiányosság.
      A lényeg, hogy jól van! :)

      Törlés
  3. Remek fotós Kicsilány - is😉. Volt kitől örökölje. Az is remek, hogy jól érzi ott magát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is tetszenek a képek, bár be kell valljam, a legjobb fotós nálunk a lányom. Nagyon jó a szeme, meglátja a lényeget.
      Bizony, nagyon sokat számít, hogy jól érzi ott magát, így mi is sokkal nyugodtabbak vagyunk és a mamájával napi szinten tartja a kapcsolatot. :)

      Törlés
  4. Nekem is az orosz telet juttatta eszembe, mint Rózsának. A csoport is milyen kedves a Kicsivel együtt. Finnország rokonszenves. ( Mi már lecsúsztunk. Legyenek ott helyettünk is.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, ahogy mondod: "Legyenek ott helyettünk is."
      Érezzék jól magukat, tanuljanak, sportoljanak, szórakozzanak, éljék az egyetemisták szabadabb életét, ismerkedjenek a világgal.
      A három lány egy lakásban, külön szobákban lakik, a fiúk a szomszédaik. :)

      Törlés
  5. A sarkifény-es képet picit irigylem...vagyis, hogy eredetiben láthatta....A hó - nos bevallom, szép, de valahogy nekem nem hiányzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos fodorka, tudom, hogy mennyire szereted a természeti jelenségeket és hogy nagyon szeretted volna élőben látni a sarkifényt, de a kor és a fizikai állapot ezt már nem teszi lehetővé. Megértelek, megértem azt is, hogy viszont a nagy hó már nem hiányzik, elárulom, én is csak nézegetni szeretem. Régen taposni is szerettem a nyikorgó havat, nekem még volt részem benne. Gyerekkoromban egész télen volt hó, tavasz felé már csúnya, koszos halmokban állt az út szélén...

      Törlés