2021. április 6., kedd

Idén az első hibiszkusz

Reggelre kinyílt! Nem esett le bimbó korában és most itt gyönyörködöm benne. Megint egy kis öröm a szürke hétköznapokban. Minden apróságnak örülni kell, de egy ilyen virágnak aztán pláne! 😀

6 megjegyzés:

  1. Tehát kinyílt, nem esett le, és gyönyörű lett. Én is örülök neki.:) Köszönöm, hogy megmutattad nekünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinyílt bizony! Nagyon örültem neki reggel. Mindig éjjel bontja ki a szirmait, dél körül a legnagyobb és este kezd el hervadozni, másnap, vagy azután pedig lepottyan. Van még két bimbó, lehet, hogy több is, de én csak ezeket látom. Remélem, ők sem vetik le magukat (ilyen fiatalon) az ablak párkányára. :)

      Törlés
  2. Nagyon szép! A fotó hűen visszaadja, de mégis, valóságban meg még gyönyörűbb.
    (A mienk még a telelő helyen várja a véglegesen jó időt, akkor kikerülhet majd a kertbe.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Rhumel, szép így is, de a valóságban, ami most itt van nálam a szobában, sokkal, sokkal szebb. Érdekes, ez a hibiszkusz nem szeret kint lenni, igaz, déli a szoba és nagyon erősen tűzne rá a Nap. Így is óvni kell, a legnagyobb melegben le kell engednem a redőnyt, hogy csak a résein átjövő Nap érje.

      Törlés
  3. Nagyon jó, hogy kibírta lepottyanás nélkül. Nagyon szép. A miénket még nem mertem kivinni a teraszra, mert pont jött a hidegfront. A teraszon mindig virágzással szokta kezdeni az évet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a növény sem a szabadban van, hanem a szobában. Ahonnan annak idején a hajtást kaptam, ott is szobanövény volt. Déli erkélyen nem bírná ki.
      Gondolom, májusban már kitehetitek a teraszra. :)

      Törlés