2023. május 3., szerda

A tavasz illata

Szeretem ezt az illatot. Keveredik az eső utáni föld, a virágok illata az épp most nyírt fű illatával. Kellemesebb, mint bármely drága parfümé. 

(Finnországban csak most kezdenek rügyezni a fák.)

6 megjegyzés:

  1. Borka, nem is olyan régen nyírták a füvet a lakótelepünkön. Kinyitottam az ablakot, és beleszagoltam a levegőbe. Nagyon finom volt.
    A tavasz Finnországba is megérkezik. Igaz, később mint itt, de nem maradhat el ott sem.:) Olyan jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, júniusban utazik a lányom és Kislegény Helsinkibe, körülbelül akkor lesz ott olyan az idő, mint most nálunk. :)
      Én is nagyon szeretem a lenyírt fű illatát és nyáron a szénáét is.😄

      Törlés
  2. Ma nyírtam a füvet, eszembe jutottál 😄 én is nagyon szeretem a fű illatát, tudod mit szoktam csinálni a végén? Leülök az udvar közepére és elégedetten szemlélem a "művemet" közben mélyeket lélegzem abból a finom zöld illatból ☺️🌞

    VálaszTörlés
  3. Persze, hogy jó a széna illata, a nyíló virágoké. (OKÉ) Az én tavaszom tinikoromban a kerékpárok előkészítését is jelentették. Volt itt gépzsír, olaj, és a felpumpált tömlők gumiszaga. Majd azután két keréken élveztük a természet szépségét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kamaszként a kerékpárok előkészítése egy-egy túrához a barátokkal... A gépzsír és a többi "illat", ami a szereléssel jár, jelezte a tavaszt, hogy már lehet indulni.
      (Anno, a fiamnál is ezt tapasztaltam.😀)

      Törlés