2022. január 10., hétfő

Mama,

 

mint nagyon régóta minden évben, most is elhoztam Neked a nefelejcseket születésnapodra. Szeretnélek megölelni, rengeteg puszit adni, de 28 éve nem tehetem. Az utolsó, amikor még érezhettem azt a "mamaillatot" 29 éve volt, aztán azon a nyáron megváltozott minden.

Szeretlek és nagyon köszönök mindent.

6 megjegyzés:

  1. Az ember mindig visszaemlékszik az édesanyjára, az illatára.Elhozza neki a kedvenc virágját, mert gondolom, hogy a nefelejcs volt az. Így kis visszagondol rá.Régen elhunyt a mama, de még mindig frissen él az emlékezetedben. Nekem is az én anyukám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van. Neked még nagyon közeli a fájdalmas elszakadás, de látod, eltelhet sok-sok év, a fájdalmas hiány nem múlik, talán kicsit csendesül.
      Nem telik úgy el nap, hogy ne gondolnék rá.

      Törlés
  2. Most decemberben volt 25 éve, hogy Anya elment... A fájdalom talán enyhül, de a hiánya inkább fokozódik, főleg akkor, ha öröm ér és már nem tudom vele megosztani. És ha bánat, már nem tud megvigasztalni.
    Borka, ezért kell magunkra vigyázni, amennyire csak lehet. Hogy még sokáig lehessünk mamák, itt e földön. Értük, a gyerekeinkért. ��
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy milyen igaz! Egyetlen dédunokáját látta csak, őt is fényképen, de akkor már nagyon nagy volt a baj.
      Azóta olyan sok minden történt, nagyon sokat tudnék mesélni neki, néha átbeszélgettük majdnem az egész éjszakát és olyan jóízűen tudtunk együtt nevetni.
      Igen, tudom. Vigyázni kell magunkra - értük.

      Törlés
  3. A hiány érzete...sok mindent le tudunk győzni, de a szeretteink hiányát sohasem.

    Anya most olyan állapotban van, hogy nem tudja a telefont kezelni. Megőrülök, hogy nem tudok úgy kommunikálni vele, ahogy eddig. Hiányzik a hangja, ahogy hozzám beszél. Ma a harmadik oltást csak azért vettem fel, hogy mehessek hozzá...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a harmadik oltás nem is sok azért, hogy láthatod az édesanyádat. Megértem, hogy nagyon hiányzik és jó, hogy még találkozhatsz vele.
      Én már nagyon hosszú ideje csak gondolatban beszélgetek a mamámmal...

      Törlés