2021. május 24., hétfő

Hétvége Prágában

Az úgy van, hogy a lányom utazik, fotóz és küldi nekem a képeket. Az ő szemével láthatom a városokat, tájakat, így én is (virtuálisan) utazom és gyönyörködöm. Ennél sokkal több képet küldött, ez csak egy ici pici ízelítő a prágai hétvégéről.


14 megjegyzés:

  1. Szia! Érdekes hétvége lehetett Prágában. Régen jártam ott, csupa újat mutatnak a lányod fotói. Meglepett, hogy a csehek már koronás romokat is tudnak építeni. Jövőbe mutató gondolat, nem igaz? (Ld. utolsó előtti kép.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Klári! A görbe ház..., a csehek részeg háznak és táncoló háznak is nevezik, ez mostanában egy meglátogandó nevezetesség. Irodák vannak benne és a tetején egy étterem.

      Törlés
  2. Szeretem Prágát, sokszor voltam ott régen. Egyébként a legtöbb cseh város szép. Bejártunk párat, mikor még jobban tudtam járni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én, sajnos nem jutottam el odáig, még Csehszlovákia idején Kassán voltam, az is nagyon szép. 14 éves voltam, a szüleimmel mentem. 61 éve! Hihetetlen.
      Prága, annak ellenére, hogy nem jártam ott, kedvenc városaim egyike. :)

      Törlés
  3. Mindig vágytam Prágát látni. (átutaztunk oda-vissza, talán 87-ben, de ez nem számít igazán)
    Hasonlóan Hozzád, láttam sok fotót a városról, gyerekeink voltak ott, sőt, egy kis vágódeszkám is van onnan. Nemcsak konyhadísz, a nem képes felén sütéshez csokit szoktam vágni, vagy narancsot szelni, a képes rézre meg vigyázok.:)
    Nyugdíjasságunk egyik úti célja lenne, ha...Majd egyszer, hátha. Addig meg idejárok fotókat nézni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lányom sem először járt Prágában, de most jobban érezte magát, mert nem volt, vagy alig, turista.
      Már régebben hozott egy kis vakond hűtőmágnest, nagyon aranyos, az egyik kedvenc mesefigurám a gyerekkorukból. :)
      Prága nekem olyan lett, mint Párizs, azzal a különbséggel, hogy Párizsban már jártam, Prágában még nem, de úgy gondolom, már nem is fogok eljutni egyik városba sem. Pedig ez volt a célom. Hát..., ember tervez...

      Törlés
  4. Kedves Borka, én is szeretem Prágát, az egyik legszebb európai város (kevés háborús pusztítást látott), de ma már a lábaim nem bírnának közelebb se elvinni... Sőt, rá sem ismernék (vagy 25 éve jártam ott utoljára...) A Kafka előtt ácsorgó kék szobrok se tetszenének valószínűleg, bár nem vagyok az újításnak ellensége!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Flora, én sem megyek már sehova, legfeljebb ide a kertbe. :) Sok pénzért ülni egy szálláson, mert járkálni nem tudok, kicsit túlzás lenne. Így marad az utazásnak ez a fajtája.
      Nem csodálkozom ezen a vízköpő szobron, bár először el sem akartam hinni, de igen, ez van. A cseheknél még ez is működik. :)

      Törlés
    2. Hát nem épp a brüsszeli Manneken Pis rokona:))) Modern, nagyra nőtt változat...

      Törlés
    3. :))) Ha őket nem zavarja...:)

      Törlés
    4. blaszfémia (szegény Kafka!)

      Törlés
  5. egyszer egy félnapot tölthettem Prágában (Lengyeloprszágból hazafelé) egy félcipóben ami feltörte a sarkamat...de sokmindent láttam...megérte...

    később derült ki , hogy több ősöm Prágában tanult... (sőt valószinű a Golemes prágai rabbi is ősünk, másik ágról)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliz, fél nap, az nem sok, de mégis valami, mégis ott voltál és biztos sok szépet láttál. :)
      No és mik ki nem derültek a múltból?!

      Törlés
    2. mig él az ember,,, mindig történhet valami - ahogy Szerb Antal mondta,,, Hálás i s vagyok a sorsnak ezért a sok felfedezésért!

      Törlés