2021. április 12., hétfő

Tavasz

Tegnapi képek, csak nem akartam velük megzavarni a költészet ünnepét. Nem sütött a Nap, rövid ideig esett is egy kis eső. 

Ma délelőtt napos idő volt, de délután beborult és ahogy hallom, már megint várható havazás. A tél nem akarja megadni magát, nem szép tőle.

23 megjegyzés:

  1. Órák óta esik az eső, fúj a szél és a délelőtti 20 fok helyett 8 fok van. Megéreztem az időjárásváltozást. Délelőtt a postára mentem, és visszafelé úgy szédültem, hogy meg kellett állnom, azt hittem el fogok esni. Hazajöttem, ittam vizet, lefeküdtem egy kicsit. Most már jobb.
    Egyre zöldebb a látvány az erkélyedről. Szép!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, Éva, még jó, hogy nem esett semmi bajod! Én is megéreztem az időváltozást, nekem a szívem rendetlenkedett, de én legalább itthon voltam, biztonságban. Ilyenkor nem halaszthatod el a kiruccanást? Vigyázz magadra!
    Igen, napról napra, sőt, szinte óráról órára zöldül a kert és kezdenek virágozni a fák. Ma az erkélyen már éreztem a virágillatot. Holnap itt is esni fog. :(
    Pihenj jól és, ha lehet, ebben a rossz időben ne mászkálj. :)

    VálaszTörlés
  3. Egész nap pocsékul voltam...Minimális, amit képes voltam tevékenykedni.A szél nálam = a fejfájással, de tegnap egy csomó egyéb nyavalygásom is volt. Ahogy öregszem, egyre rosszabbul reagálok a frontokra. Szerencsére nem mindig, van amikor meg se érzem.
    Remélem Ti is túl vagytok rajta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szinte hihetetlen. Te, az örökmozgó?
      Én már jobban vagyok, még tegnap bevettem egy szívdobogást csökkentő 1/2 pirulát.

      Törlés
  4. de "késhet a tavasz, ha már itta tél?" :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Percy Bysshe Shelley: ÓDA A NYUGATI SZÉLHEZ
      (részlet)
      Tóth Árpád fordításában

      „Holt szellemem a Tér ölén sodord
      Tört lombként, melytől sarjad újra más!
      S dalom égő zenéjét messzi hordd,

      Mint oltatlan tűzhelyről a parázs
      Röpül, óh, szórd szét, hol csak ember él!
      Ajkam szavából prófétás varázs

      Kürtöljön az alvóknak! Óh, te Szél,
      Késhet a Tavasz, ha már itt a Tél?” :)

      Törlés
  5. Azért indultam el, mert akkor még jól voltam. Mikor visszafelé jöttem, akkor kapott el a rosszullét. Kis fejfájás egész nap volt,de a szédülés elmúlt. Ma már jól ébredtem.3 fok van, az ezért jóval kevesebb a tegnapi 20-nál. Fúj a viharos szél.
    Úgy látom, hogy megvisel mindnyájunkat a fronthatás. Ma nem megyek sehova sem, itthon maradok.
    Te ma jól vagy? Nem rendetlenkedik a szíved?
    Rhumel, Aliz és ti hogy vagyok?

    VálaszTörlés
  6. Drága Éva, örülök, a fő, hogy jobban vagy, remélem, mondhatom, hogy vagyunk!
    Reggel el is aludtam, 7-kor szoktam kelni, ma 8-kor sikerült kikászálódni az ágyból. Nemrég reggeliztem és természetesen a kávé sem maradhatott el. Anélkül nem kezdődhet el a nap! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt igényed a pihenésre ma reggel, ha megteheted, hogy később kelsz, miért ne tennéd meg? Utána jöhet a reggeli és a jó kis kávé napindítónak. Remélem, hogy jól vagy most is.

      Törlés
    2. Igen, jól vagyok, mint egy jóllakott óvodás. :) Sütöttem le csirkemájat, fokhagymásan, majorannával és a köret lecsós rizs (barna), salátának cékla volt. Ebéd után kávé. Most várom, hogy leteljen a másfél óra, akkor kell mérnem a vércukorszintemet. Előtte 5,5 volt, az nagyon jó!
      Kint pára, vagy köd van, nem is tudom. Abból lehet tudni, hogy nem őszi köd, mert a kertben gyönyörű zöld minden és virágzó fákat látni. :)

      Törlés
    3. Kiegészítés az előzőhöz: 6,2 a vércukor. Ma jó ételeket választottam. :) Sajnos, van, hogy 10 fölé megy, de csak olyankor, ha rendetlenkedem. :)

      Törlés
    4. Finom ebéded volt, és a vércukor is rendben. Én nem vagyok egy nagy szakértő, de a 6,2 jónak számít, ugye? Örülök, hogy jól vagy. Most beállt az idő ilyen hidegre, ha jön újra a melegfront, megint nyöszöröghetünk.
      Itt még mindig esik az eső, veri az ablakpárkányt, szeretem hallgatni.

      Törlés
    5. Én is szeretem az esőt hallgatni! Van egy Tennessee Williams drámacím, az egyik kedvencem: Beszélj, mint az eső, hadd hallgassalak. Ugye szép?
      Itt is esik, olyan csöndes, nem veri az ablakot...

      Törlés
    6. Tényleg szép ez a mondat!

      Törlés
    7. angolul tán még szebb: Talk me like the rain (szerettem... )

      Törlés
    8. Te is szeret(t)ed, én már nagyon régóta. Angolul, vagy magyarul... :)

      Törlés
    9. 60-as évek vége felé (szinte kivülről)

      Törlés
  7. Köszönöm kérdésed Éva.. vajon most milyen választ vársz. Én még őszinte emberként azt mondom, hogy alig... (de azért vagyogatok)
    (egyébként nekem vannak szédüléses időszakaim, soká tartanak és nagyon erősek...a fejfájásom meg mindennapos szinte :( Azt hiszem ma én is itthon maradok. )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt várom, hogy írj arról, hogy hogyan vagy.:) Őszintén érdekel. Sajnálom, hogy ilyen időszakaid vannak, nagyon kellemetlen lehea szédülés és a fejfájás is. Jól bezavart nekünk ez a hidegfront is.Jó, hogy nem mész ma ki, maradj is otthon, most bekuckózós idő van.

      Törlés
    2. azt hiszem én fronttól független vagyok... bár csak az lenne zavaró tényező :)

      Törlés
  8. Fázok és nyűgös vagyok ettől az időjárástól. A korral jön nálam, hogy fázékonyabb lettem. Ki bírja ezt elviselni könnyedén, hogy egyik nap +20 fok van, másik nap meg +3??
    (Nyáron meg a melegtől szenvedek :D na jó, az már hőség, azt nem bírom}

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi, akár én is írhattam volna. Minden szavaddal egyetértek.

      Törlés