2021. április 17., szombat

Tavasz van, csak kicsit hideg

tavasz, az április nem hazudtolja meg magát. Szeszélyes. Ilyen szép az egyik szomszédom erkélye, nagyon szereti a növényeket és ért is hozzájuk.

Nála van árnyékos rész is, nálunk egész nyáron kibírhatatlanul ide tűz a Nap. Régen nem volt zavaró, de a mostani nyári kánikulákban ki se lehet menni, csak a borús napok elviselhetőek az erkélyen.
(Még mindig többes számot használok, nehéz áttérni az egyes szám első személyre és valahogy nem is érzem, hogy az enyém, még most is minden a miénk.)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a kép! Te is tudsz gyönyörködni a szomszéd virágaiban. Nálam délelőtt süt az erkélyre a Nap, a délután árnyékos, akkor ki lehet ülni a nyári forróságban is.
    Megértem a többes számot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint keleti az erkély. Az jó, hogy ki tudsz ülni nyáron is hűsölni. Pláne délután, amikor a legmelegebb a nap. :)
      Emlékszem, hogy régen, amikor még normális volt az időjárás, milyen jókat beszélgettünk a lányommal ott kint, míg Apó bent nézte a híradót. :)
      A többes szám mindenképp jogos, hiszen én csak haszonélvezője vagyok a lakásnak, a tulajdonos Apó előző házasságából született fia.

      Törlés