Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 közepes nagyságú padlizsán, 1 db cukkini, feta sajt, olajbogyó, olíva olaj, görög fűszerkeverék, citrom, só.
1 nagyobb csirkemell, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 közepes nagyságú padlizsán, 1 db cukkini, feta sajt, olajbogyó, olíva olaj, görög fűszerkeverék, citrom, só.
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk és bepácoljuk a görög fűszerkeverékkel, olíva olajjal, meglocsoljuk kevés citromlével. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a csirkemellet a páclével együtt megpároljuk. Megmossuk a zöldségeket, cikkekre vágjuk a paprikákat, szeletekre a padlizsánt és a cukkinit. Olíva olajat öntünk egy serpenyőbe, miután felforrósodott, beletesszük a feldarabolt zöldségeket és megsózva megpároljuk. Ne túl puhára, kicsit ropogós maradjon. Mikor kész, tálra halmozzuk, mellétesszük a csirkemell-darabokat, meglocsoljuk a visszamaradt szafttal, megszórjuk kockákra vágott feta sajttal és pár szem olajbogyóval. Rögtön fogyasztjuk.
***
Ezt a finom csirkét a lányom készítette el egy alkalommal, mikor náluk voltam. Nekem nagyon ízlett, amint lehetett, beírtam a receptgyüjteményembe. Érdemes kipróbálni!
(Ha már Csalamádé a blog neve, akkor úgy illik, hogy valami jó recept is helyet kapjon benne.)
egy jó hatlapos süti receptjét isss... kunyer, kunyer :-)
VálaszTörlésMetácskám! Milyenre vágysz? Én ugyan csak akkor ettem ilyesmit, amikor a Mamám sütött, 6 lap..., persze lehet már készen is venni. Szereted a fehér krémest? Azt szalalkálival kell sütni és nagyon büdös miközben sül, de nagyon finom, amikor kész. Olyan igazi nyamm!
VálaszTörlésegy nehéz nap végén igazán jó egy finom sütivel zárni :-) nyamm nyamm és szájnyalogatás... Köszönöm!!
VálaszTörlés(most egyelőre csak virtuálisan bírom, de ha egyszer... na majd megsütöm :-) )