2022. augusztus 16., kedd

Jól esett, jólesett

Korán reggel egy kb. 10 perces, kiadós zápor frissítette fel a várost. Eltelt nagyjából 2 óra és alig van már nyoma... Azért jó volt. 

Egyébként meg újra jön a hőség, én meg nagyon álmos vagyok. Lehet, hogy a zúgó mosógép hangja teszi?

10 megjegyzés:

  1. Sose gondoltam volna, hogy ennyire vágyok majd egyszer az esőre!... Eddig elkerült bennünket. Persze, azt is tudom, hogy hamarosan elegem lenne belőle és sírnék a napsütés után...
    Ilyen az ember... (Rózsa)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem gondoltam, hogy egy 10 perces zápor ilyen örömöt tud szerezni. :) Abban is biztos vagyok, hogy fogok én még a napsütéses idő után vágyakozni, de ezért a kánikuláért soha nem fogok könyörögni, az biztos!

      Törlés
  2. Legalább volt egy kis frissítő záporotok, itt még az sem. Állítólag pénteken jön egy hidegfront, valahogy addig kell kibírni. Nem tudom mennyit csökken a hőmérséklet, de minden fok számít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, de olyan kevés volt, szerettem volna, ha alaposan átáztatja a földet és a növények leveleit mindenhol, a legkisebb zugokban is, fényesre mossa. Várom azt a lehűlést nagyon, nagyon!!!

      Törlés
  3. Tehát, jólesett, hogy esett. Legalább lemosta a port a levelekről. Ha még vannak a fákon. Nálunk minden száraz, sárgul. Szemben a hegyen vannak zöld fák. Délután teregetned kell, több eső nem lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy írod, nagyon jólesett! :) Még van a fákon levél, bár úgy néznek ki, mint ősszel. Nem mind, van amelyik egész jól tűri ezt a szárazságot, na, azokból kellene többet ültetni.
      Már rég kiteregettem, lassan meg is száradnak a ruhák. Ami viszont ritkán fordul elő velem, aludtam 1 órácskát délután. Írtam, hogy nagyon álmos vagyok, most jó, kicsit magamhoz tértem. :)

      Törlés
  4. Nálunk szombaton délután volt egy alapos zuhé, de reggelre már nyomát se láttam. A leandereimet azért elég volt vasárnap este locsolni. Ma én is ledőltem délután, bár nem aludtam, de jól esett. Csak az eső nem jött erre. Dörgött vagy egy órán át, kicsit beborult, de elkerült minket az eső. Nagyon kellene...Megyek is öntözni, legalább a virágokat.
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bolond idők..., minden téren.
      Egészen meglepő, hogy Te is lepihentél délután, Te, aki állandóan pörögsz. Jól tetted. :)
      Ki hitte volna, hogy egyszer így fogjuk várni az esőt? Most épp a forróság jön, azt túl kell élni és, ha minden igaz, akkor (talán) lesz egy kis eső is.

      Törlés
  5. Amíg el nem múlik Borka Ilonka napja, hadd kívánjak szebbet, jobbat, boldogabbat nemcsak ma, -mindig!

    VálaszTörlés
  6. Drága vagy Klári, nagyon szépen köszönöm!!! :)

    VálaszTörlés