2021. október 12., kedd

A mai naplemente

felett az ég. A Nap már lement, de  még megvilágította az eget.

14 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, főleg a második ☺️ napkelte, naplemente valami szédületes színeket tud produkálni, nagyon különleges mindig. Imádom 😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem az égi jelenségeket és mindig örülök, ha el tudok csípni egyet-egyet.

      Törlés
  2. Nagyon szép, érdekes felhőjelenségekre találsz rá, Borka! Jó, hogy hegyen laksz, változatos képeket lehet elcsípni még enyhe magasságban is. Ismered a nemzetközi felhőatlaszt? Végigvettem, milyen felhő a tiéd, nálad egy rétegfelhő jelez másnapi esőt a tudományos leírás szerint. Hosszú az atlasz, idő kell végignézni. A te képeid mindig szépek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klári, Te vagy az egyik leghűségesebb képnézegetőm, köszönöm. Azt meg külön értékelem, hogy még meg is keresed a felhők nevét, tulajdonságát. Beigazolódott, amit a mostani felhőimről olvastál, ma bizony esik az eső! Ki gondolta volna, hogy nemzetközi felhőatlasz is létezik?! Nem hallottam róla, persze a természet kutatóinak, tanítóinak és a meteorológusoknak szükségük van rá és természetesen a hobbi-felhőnézők is lapozgatják. :)
      Tényleg jó, hogy itt lakom és gyakran állok az ablak előtt, nézem a tájat, az eget és ha látok valami szépet, érdekeset, "rohanok" a fotómasinámért, nehogy elszalasszam a lehetőséget, hogy megörökítsem és megőrizzem a gépemben.
      Köszönöm a dicséretet. :)

      Törlés
    2. Borka, vannak amatőr felhővadászok is, ők név szerint ismerik a felhőtipusokat. Én meg azonosítom, mert ez is szórakoztató, nemcsak a gyönyörködés!

      Törlés
    3. Értem. Olyanok, mint a viharvadászok, csak ez sokkal békésebb, bár, ha jönnek a viharfelhők, már nem olyan barátságos. :)
      Meg tudom érteni őket, én is sokszor nézem a felhőket, nagyon szépek és érdekesek tudnak lenni.

      Törlés
  3. Mindig nagyon szépek a felhős képeid. Ezek most olyan fátyolosak. A másodikon szép az a csík.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, mindig az a bajom, hogy a kép nem adja igazán vissza azt, amit én látok. Az a csík úgy fénylett, olyan szép volt...! Talán, ha festeni tudnék, de lehet, hogy akkor sem tudnám visszaadni azt a szépet, amire csak a természet képes.

      Törlés
  4. Ez jutott eszembe:

    "...Nyári fényben, napsütésben
    Felhőt les Katóka.

    Zöld fűszál az ajka közt,
    Tenyerén az álla...
    A vándorló felhő-népet
    Álmosan csodálja...."

    Gyerekként is lestem a felhőket, pont mint a Katóka..
    És a mai napig nem állom meg, hogy ne fotózzam le, még néha menet közben a kocsiból is 😉. Külön mappám van a gépen a felhőknek. De ahogy írtad, igazán sosem tudja a fotó visszaadni, amit látok a valóságban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rokonlelkek, ha találkoznak... :)
      Nekem a felhőknek nincs külön mappája, dátum szerint lehetne válogatni, talán déli felhőket is találnék. :)

      Törlés
    2. :)
      Nekem is csak azért van, mert egy Kata nevű kolléganőmnek sokszor küldtem felhős fotókat (persze mert ő is a felhők bolondja), és egyszer bepakoltam egy mappába. De azóta persze újra kéne frissíteni, mert mindenfelé vannak megint felhőseim:)

      Törlés
    3. Jó, jó, igazán megértelek. Úgy néz ki, sokan szeretjük a felhőket, az eget, a virágokat, állatokat, a természetet, a Földet. :)

      Törlés
  5. Nekem a fák, házak sötét sziluettjének kontrasztjától lesznek még szebbek a festői "égi képek"! Olyan, mint valami "árnyékszínház"...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mennyivel költőibb az árnyékszínház, mintha egyszerűen csak azt mondanánk, ellenfény. Tetszik.
      Köszönöm ezt a szép hozzászólást. :)

      Törlés