2007. május 30., szerda

Szép, szép a természet..., de van neki határa...

Érik meglepetések az embert ebben a lakásban!
Sok-sok évvel ezelőtt egy alkalommal, amikor leengedtük a redőnyt, ott csimpaszkodott rajta egy denevér. Először majd' frászt kaptam, aztán tüzetesebben megvizsgálva, egész helyes kis jószágnak találtam.
Aztán, szintén jó pár éve, jövök ki a fürdőszobából, megyek a szobába, hát a szoba közepén ott sétál nagy peckesen egy gerle! Alig tudtam kihessegetni.
Az ablak belső párkányán tartottunk befőttes üvegben magokat a madaraknak. Egyszer mit látok?! - hát egy kis veréb majd' beleesik az üvegbe, az üveg száján kapaszkodott és csipegette a magokat kifelé. Degeszre ette magát, gondolom.
Tegnap délután az erkély küszöbén napozott egy gyík, egyáltalán nem izgatta a jelenlétem. Ma már be is jött a szobába, Apóval nézett farkasszemet a szoba közepéről. Én mondtam, hogy az nem baj, ha látogatóba jön, csak ne akarjon végül itt is lakni, mert nem szeretném egy gyíkkal tölteni a hátralevő pár évemet. Tudok jobbat is.
És akkor a hangyákról, pókokról, éjjeli pillangókról, szitakötőkről még nem is beszéltem. :)
Hogy örülne Gerald Durrell!

6 megjegyzés:

  1. Nem csak G Durell örülne a gyíkotoknak! Én is szívesen befogadnám a lakásba!
    Itt van nekem Doni a légy-és éjszakai lepkék nagy vadásza! De a szúnyogok hidegen hagyják! Pedig napok óta szívják éjszaka a véremet... Az elekromos Raid szinte vonzza őket az ágyamhoz!
    Per pill. csak 2 pókom van a kamrában! Pedig elkelne még belőlük jónéhány! Ők vadásszák le a molylepkéimet.
    Skorpiókra nem vágyom, nem tudom, milyen szívességet tehetnének ők nekem! Szerencsére ők nem honosak nálunk! Bár ki tudja, ez a klímaváltozás idevonzza őket is!

    VálaszTörlés
  2. Andi, már csak az kéne! Láttam a filmekben, hogy az ember gyereke bebújik a papucsába és egyenest a skorpióba botlik. Nekem elég ez a gyík is. :)) Az egész délutánt velünk töltötte, csak este ment haza. De legalább nem maradt éjszakára! :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg. Mert akkor röhögő gyík lenne.

    VálaszTörlés