2010. március 24., szerda

Dörmögök itt magamban

Tavaly júliusban még állt az a kicsi lapos tetős, teraszos ház, megszoktam, hogy ott áll és fölötte látni lehetett a hegyet, mögötte a fát. Aztán októberben már bontották, a fát is kivágták, mindkettőért fájt a szívem. Közben tél lett, szakadó hóban is építkeztek, emelték az új házat. (Arról is vannak fotók, valahol lejebb megtalálhatók.)
Ma így néz ki a ház és a táj. Talán, ha kizöldülnek a fák, jobban fog mutatni, de egyelőre nagyon barátságtalan szemmel nézegetem. Eltakar egy darab eget és jó pár napnyi naplementét... (Ne legyek már ilyen önző, elvégre maradt még bőven a látóhatárból és valakiknek kellenek azok a lakások! Csak hát..., mégis zavar, nem tehetek róla.)

3 megjegyzés:

  1. Megértelek... Jó lenne valami biztos és megváltozatlan az életünkben. Legalább az ablakon kinézve láthassa az ember napra nap ugyanazt. Meg már egyre inkább ragaszkodnánk a megszokotthoz, megszeretetthez:) A kivágott fákról nem is beszélve, az nagyon fájó tud lenni.

    VálaszTörlés
  2. És ha már muszáj volt odaépíteni, lehetne legalább egy emelettel alacsonyabb, úgy még tán a tájba is jobban beleillene. :(

    VálaszTörlés
  3. Van ebben a házban némi csalafintaság ám! Az utca felől nézve két emeletes, de oldalról, akárhogy is nézem három. Lejtőre épült, van neki egy földszintje (itt a képen nem nagyon látszik) és 1, 2, 3 emelete, vagy én nem látok már jól?!
    Ebben a körzetben egyébként építési tilalom van, csak emelet-ráépítés engedélyezett és nem lehet két emeletesnél magasabb a ház. Most erre mit mondjak? Vajon ki engedélyezte? És miért?!

    VálaszTörlés