2013. február 22., péntek

Kilátás


Ozser blogjában találtam rá egy ismerős képre.
2007-ben volt egy blog: Van képünk hozzá - már nincs meg a blog, sem a képek - és ott tette be valaki ezt a köztéri szobrot, azaz a róla készült fotót. Mindegyikünk leírta azt, ami a képről eszébe jutott.

Én akkor ezt írtam:

Öregem! Micsoda kilátás...!!! Hű, de szép lábacskák! Az meg ott olyan, hogy nem félteném Magyarországot, ha ilyen lábakon állna... Jó kis tömör gyönyör a hölgyike. Nnna, itt meg nem bejött a képbe egy nadrág! Mellette tipeg egy picike lábikó, még alig tud menni, inkább pattog a kövön a lábacska..., de szedi a kicsi szorgalmasan.
Ez talán egy manöken – kicsit vékony az én ízlésemnek, de van akinek ez tetszik. Te Laci! - nem is rossz ez a munka. Az ember megunja a lenti sötétséget, feljön a felszínre és máris milyen érdekes a világ. Amott egy nénike sétálgat lassan, kopott, de szép tiszta a cipője, látszik, hogy nagyon vigyáz rá. Az meg ott egy kamasz, a lábán divatos sportcipő, szalad a megálló felé.
A mindenit! Ez veszélyes volt... Majdnem elvitte a fejem egy gördeszka! Jaj! Egy csomag landolt a fejemen. Hát ez nem lát a szemétől?! Jól van nnna, ne rángasd a nadrágom! - mindjárt lemegyek.
Laci, te nem akarod megnézni ezt a csodát? Ezeket a lábakat biztosítani kéne! Tudod, mint a Marlene Ditrichnek. Karcsú boka, formás vádli, hehe, szép hosszú combok, innen azt is látni! Ne rángass már! Olyan kellemes itt fent. Szépen süt a nap és ez a belváros öregem! - a sétáló utca! - nem autók robognak melletted, hanem emberek jönnek-mennek körülötted...
Várj, ezt még megvárom. Ezt pont nekem írta fel az orvos. Nagyon csinos lábacskák. Jó kis bögyös menyecske. Hinnye, de megszorongatnám!

Na jó, megyek már, megyek...

10 megjegyzés:

  1. Ez nagyon aranyos:) Remek gondolatok...valami hasonló volt az eszembe nekem is de a gyerekem mikor meg látta hogy mit csinálok azt mondta! - ugyan már apuuuu neked is csak ez jut erről az eszedbe! :-Dna mondtam is hogy - hess innen...nem szólunk bele a nagyok dolgába! :-D

    VálaszTörlés
  2. :)))
    Körülöttem nincs gyerek, már nagyon felnőttek, élik a saját életüket, így nem is leskelődhetnek. :) Csak a saját cenzúrám működik, abba meg belefért. :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Valamilyen okból kétszer ment el ugyanaz a megjegyzés, de töröltem. :)

    VálaszTörlés
  5. Mennyi gondolat jön elő egy-egy kép láttán?:) tök jó, nekem eszembe sem jutott volna ennyi.

    VálaszTörlés
  6. :) Van/volt ilyen is. Mostanában sem a gondolatokkal van bajom, hanem a leírásukkal. :)
    Téged pedig nem féltelek, ne feledd, olvasom a blogodat! :)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Borka, ugye nem baj, hogy felhasználtam az ötletedet és én is visszanyúlok a régi közös blogunkhoz? Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  8. Jaj, Ági, dehogy baj, hiszen az mindannyiunk blogja volt!
    Jó volt nálad elolvasni a régi írásodat... :) Ezt meg én köszönöm!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon helyes, vidám kis írás. Jókedvem lett tőle. :-)

    VálaszTörlés