Talán fura, hogy a 2012-es év első bejegyzése egy recept, de eddig nem éreztem, hogy nahát! - olyasmi történt velem, amit szeretnék megosztani másokkal is a blogomban. Van ez így...
Akkor most miért? Nem tudom.
Régen többször is csináltam ilyen tojáskrémet, aztán a betegségem miatt leálltam vele, mert a tojás ugye, nem tesz jót az ereknek. Azóta olvastam már sokféle szakvéleményt, hogy mégis egészséges, meg hogy módjával... Ezzel a módjával egyet is értek, általában a dolgok csak módjával egészségesek és jók és hasznosak, meg minden... Hát én most úgy döntöttem, itt az idő és megengedek magamnak egy-két-három adag tojáskrémes szendvicset, no nem egyszerre és természetesen csak módjával! :) Íme a recept:
TOJÁSKRÉM, AHOGY ÉN SZERETEM (leányzómtól tanultam)
Hozzávalók:
5 db keményre főzött tojás
1 púpozott teáskanálnyi mustár (nem dijoni!)
1 késhegynyi curry por
frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
só, kb. ½ mokkás kanálnyi
1 kisebb fej lila hagyma, nagyon apró kockákra vágva
kb. 2,5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojásokat meghámozzuk, különválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A tojássárgákat a mustárral, a fűszerekkel és a vajjal krémesre keverjük. A fehérjéket egészen apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a krémhez és alaposan elkeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, teszünk bele még a fűszerekből. Inkább kicsit sós legyen, mert másnapra a tojásfehérje sok sót magába szív. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Akkor most miért? Nem tudom.
Régen többször is csináltam ilyen tojáskrémet, aztán a betegségem miatt leálltam vele, mert a tojás ugye, nem tesz jót az ereknek. Azóta olvastam már sokféle szakvéleményt, hogy mégis egészséges, meg hogy módjával... Ezzel a módjával egyet is értek, általában a dolgok csak módjával egészségesek és jók és hasznosak, meg minden... Hát én most úgy döntöttem, itt az idő és megengedek magamnak egy-két-három adag tojáskrémes szendvicset, no nem egyszerre és természetesen csak módjával! :) Íme a recept:
TOJÁSKRÉM, AHOGY ÉN SZERETEM (leányzómtól tanultam)
Hozzávalók:
5 db keményre főzött tojás
1 púpozott teáskanálnyi mustár (nem dijoni!)
1 késhegynyi curry por
frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
só, kb. ½ mokkás kanálnyi
1 kisebb fej lila hagyma, nagyon apró kockákra vágva
kb. 2,5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojásokat meghámozzuk, különválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A tojássárgákat a mustárral, a fűszerekkel és a vajjal krémesre keverjük. A fehérjéket egészen apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a krémhez és alaposan elkeverjük. Megkóstoljuk, ha kell, teszünk bele még a fűszerekből. Inkább kicsit sós legyen, mert másnapra a tojásfehérje sok sót magába szív. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Ez finom lehet.
VálaszTörlésJó étvágyat!:)
Finom bizony! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, étvágy az van. :) Kicsit vissza kéne fogni, hajjaj...
Örömmel üdvözöllek kedves Borka,jól mutat ez a szendvics,éhes lettem.
VálaszTörlésCsupacska, remélem már jót ettél azóta! :)
VálaszTörlés