2010. július 22., csütörtök

Vakondélet

Reggel, legkésőbb 9-kor, redőny le, erkélyajtó be, ventilátor bekapcs, egyéb, északra néző ablakokat kinyit, próbálok egy kis huzatot kicsikarni, de áll a levegő, később már a ventilátor is csak Surdát juttatja eszembe, mert forró szelet hajt felém.
Napközben hideg kefir, joghurt, fagylalt, gyümölcs, langyos zuhany és kétségbeesés, ha Apónak kifogy a meleg étele (ahhoz ragaszkodik most is), mehetek a konyhába gázlánggal felforrósítani az amúgy is meleg levegőt. Ha mosok, akkor is hőt termelek és még párát is..., vasalásról szó sem lehet, a porszívó is pihen! Hangyacsapdák mindenhol.
Számítógép általában kikapcsolva, főleg az időjárást és a postámat nézem meg, aztán már menekülök is a közeléből.
Éjszaka szúnyogriasztó, a fürdőszobában randevú hatalmas, fekete pókokkal, zöld, földönkívülinek kinéző csúnyaságokkal és egyéb, nekem nagyon nem tetsző rovarokkal. Egyik nap egy legalább 8 centis sáskához is volt szerencsém...
Utcára nem megyek, majd, ha hűvösebb lesz, karácsonykor! Ez a legújabb családi szállóigénk.
Hiányzik a "normális" megszokott életem. Még bírom, mert az ember és főleg a lánya, sokat kibír, de nagyon várom a világosságot és a langyos szellőt..., a LEVEGŐT!!!

4 megjegyzés:

  1. Talán holnap!Reménykedjünk.

    VálaszTörlés
  2. Kitartás, jön már a hidegfront!

    VálaszTörlés
  3. Ha minden igaz, holnap már 15'-kal kevesebb lesz!

    VálaszTörlés
  4. A langyos szellő már fújdogál, de még most is meleg van, majd holnap..., talán szebb (értsd: hűvösebb) időre ébredünk. :)

    VálaszTörlés