2010. június 8., kedd

Hogy ne a rossz maradjon meg...

Kislegény születésnapján 1 napra megnyílt a Mosoly Palota étterem. 
Az étlapon rengeteg, gyümölcsből készült főétel szerepelt, többek között a Mosoly mix. Egy nagy tányéron úgy rendezték el a gyümölcsöket, hogy arról egy vidám, mosolygó arcocska nézett a kedves vendégre.
Két pincér (Kicsilány és Kislegény) vette fel a rendeléseket, nagyon komolyan csinálták, pontosan úgy, mint az igazi pincérek. Felírták egy blokkfüzetbe, majd a konyhában átvedlettek szakáccsá és elkészítették a megrendelt ételeket. Kicsit sokáig tartott amíg kihozták, Mamika el is ment megnézni, hogy nem kell e segítség, de nevetve jött vissza, hogy a séfeknek úgy megtetszett a saját "főztjük", hogy menet közben leeszegették a tányérokról. :) Végül azért nekünk is jutott mindenből és jó nagy adagokat adtak. 
Fizetni a főpincérnél (Kislegény) kellett, papírból készült hatalmas pénztárcába vándoroltak az általuk rajzolt játékpénzek. Itókák is voltak, üdítők és a dédipapának meg a nagypapának jó kis vörösborocska járt. Csapvizet is felszolgáltak (már aki kért), azt ingyen adták.  Nagyon jó móka volt! 
Később már Mamika szolgálta fel (ingyen és bérmentve) az ünnepi parfétortát. Aki ezek után is éhes maradt, ehetett finom rántott csirkemellet petrezselymes krumplival, tartár mártással.
Természetesen zene is volt, furulyán játszott Kislegény (Kelj fel juhász, ne aludjál és még pár könnyed dalocska), sőt, saját szerzemény is elhangzott, ősbemutatója volt egy műnek, elég sajátos előadásban, én könnyesre nevettem a szemem!
Ilyen hangulatban telt az ünnep, nem teljes a beszámoló, de ennyiből is lehet sejteni, hogy miért vagyok én ott legtöbbször nagyon boldog. :)

3 megjegyzés:

  1. A Kislegénynek kívánok sok-sok szépet és jót,Neked köszönöm ezt az arcomra mosolyt csaló írást.

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsa, köszönöm, átadom és nagyon szívesen, remélem máskor is sikerül, mármint mosolyt varázsolni! :)

    Vackor, ez valóban :), sőt nekem ilyen volt: :)))

    VálaszTörlés