2008. március 31., hétfő

Készül a piskóta!

Délutáni programom volt, még tart, mert a krémet még nem csináltam meg.

Hozzávalók: 8 evőkanál finomliszt, 8 evőkanál kristálycukor, 8 darab tojás, csipetnyi só, késhegynyi étkezési szódabikarbóna.

Először a sütőt melegítem be, közepes (nálam 4-es) fokozaton. Ez fontos, mert a piskótát meleg, de nem forró sütőbe kell tenni, és legalább 20 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni!
Elkészítése: A lisztet egy mély tányérban elkeverem a szódabikarbónával. A tojásokat szétválasztom, külön egy nagyobb tálba a fehérjét és egy kisebb tálba a sárgáját. A sárgájához 7 kanál cukrot teszek, a fehérjéhez 1 kanálnyit és a csipet sót. Ezután felverem kemény habbá a fehérjét, majd a sárgáját fehéredésig keverem. (Én robotgéppel szoktam mindkettőt csinálni, bevált.) Óvatosan belekeverem a sárgáját a fehér habba, majd a lisztet is nagyon óvatosan, gyengéden, kanalanként keverem bele úgy, hogy szép szellős, lukacsos masszát kapjak. Az egészet beleöntöm egy kilisztezett formába, most pl egy tepsibe, becsúsztatom a sütőbe és kb 45 perc múlva kész a piskóta. Azért egy tűpróba soha nem árt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése