2007. szeptember 15., szombat

Virágnyelven biztos bemutatkozott

Mostanában kaptam, de nem tudom a nevét, pedig nagyon ismerős! Tud valaki segíteni - mégis, hogy szólítsam?

5 megjegyzés:

  1. A szobanövényes könyvemben kerestem hasonlót, az egyik: rákvirág, (=aglaonem acrispum...), a másik a diffenbachia exotica. Utóbbi a könyvben teljesen olyan, mint a tied, de a neten talált képekkel nem annyira azonos...
    Ha még lesz újabb ötletem, megírom:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi. :) Nem tudom, hogyan kell gondozni. Diffenbachiánk már volt, de az nem így nézett ki, ennek jóval kisebbek a levelei és mintha több tőből jönne mind, nem egy szárról. Nem szeretném, ha diffenbachia volna, mert az mérgező és ugye a gyerekek miatt...

    VálaszTörlés
  3. Én is Diffenbabachiára tippelek. Vannak egészen kicsi levelűek is köztük, főleg, ha egy szárdarabkából lett hajtatva. Nekem is volt, én is szaporítottam.
    A gyerekeket nem kell félteni tőle, ha nem legelik le a leveleit!
    Tul képp a gondozása is nagyon egyszerű, Csak locsolni kell, néha 1 kis tápoldat, aztán ha magasra nő, levágni a csúcsát, vízbe tenni, aztán ha meggyökeresedett, cserépbe vele.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Andi! :) Még a végén tényleg diffenbachiát kaptam. Azt már tudom hogyan kell gondozni. Olyan nagy és szép volt a régi, hogy egyszer, ki tudja miért, gondolt egy merészet és nagyot, leugrott a szekrényről. Öngyilkos lett. Azóta nem hajtattunk másikat.

    VálaszTörlés
  5. Megnéztem a neten és mivel én látom az egész növényt, ismerem a diffenbachiát is, én inkább a rákvirágra tippelek, sőt talán nem is tipp. :)
    Azért még nézelődöm.

    VálaszTörlés