2007. március 6., kedd

A Vaux-le-Vicomte-kastély képei




7 megjegyzés:

  1. És a három lányzó a parkban kicsoda?

    VálaszTörlés
  2. Középen a nagynéném, aki Párizsban élt (sajnos már meghalt), a nadrágos a barátnője, Hélene és a harmadik jómagam lennék... :) Hélene vitt oda minket autóval, ő mutatta meg ezt a kastélyt és ő mesélt Nicolas Fouquet-ról, akit rögtön összekevertem a másikkal, a rendőrminiszterrel. Aztán tisztáztuk, hogy ez nem az, a másik miniszter nevét máshogy írják. Versailles ennek a kastélynak és parknak a mintájára épült, csak még díszesebbre, pompásabbra építtette a Napkirály. Nagyon szép út volt és most szép emlék.

    VálaszTörlés
  3. Na Borika, itt szeretnék egyszer Veled találkozni! :-)

    VálaszTörlés
  4. Jóvan, menjünk akkor egyszer együtt el, pont jó lenne ott tartani a bloggerbált:)
    Mila , a bal vagy a jobb oldali vagy, csak miheztartásképpen?

    VálaszTörlés
  5. Bloggerbál?! - nagyon jó! :) Ennél megfelelőbb helyet nem is találhatnánk! Egy baj azért van, hogy magántulajdonban van a kastély, nem tudom, hogy a tulaj mennyire örülne ennek és mennyiért adná ki nekünk a kastélyt, no meg a parkot egy kis magyaros bálozásra? :) Persze magyaros árakkal...
    Középen a nagynéném, van 1 darab nadrágos nő, akit Hélene-nek hívnak, akkor melyik is lehetek én? Találós kérdés. A Fülesben szoktak hasonlók lenni, csak több szereplővel. Kacinka drága, hát nem figyelsz?! Ejnye, ejnye... :)
    Én szép Frankhon bármely pontján szívesen találkozom veletek!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Márc 15-től van négy üres napom, ha bál nem is , meg csak mivárosunkban is , de egy tea/kávé/cukisüti/stb belefér/belémfér... :))
    Tel.!

    VálaszTörlés