2007. január 31., szerda

Eltelt egy félév a suliban...

Hosszan beszélgettem a lányommal telefonon. Kicsilány félévi értékelése: mindenből a legjobb! :) Tanító néni nagyon megdícsérte és azt mondta, ha valami újat tanulnak és ki kell találni, hogy mi lehet a megoldás, a mi lányunkra mindig számíthat, mert ha más nem, ő biztos, hogy megmondja a helyes választ. Logikusan gondolkozik, nagyon tájékozott, stb, stb..., nem sorolom, mert még azt hiheti valaki, hogy dicsekszem! :) Pedig nem, csak mintha hájjal kenegetnének, mikor ilyeneket hallok róla. :) A matek nagyon érdekli, már a plusz és minusz számokról érdeklődik. A 0 kapcsán jutott el ide. Mert mi van akkor, ha a nullából vonunk ki egy számot? Szóval töri a buksiját, de rendesen!
Kislegény meg nem akar oviba menni a farsangi ünnep napján. Mamája faggatta, hogy mondja már meg, mi a baja a farsanggal? Nem szeretek táncikálni! - felelte. :) Állandóan rajzol, számítógépet, autót, telefont, motort, űrhajót, házakat és a házak közé elektromos vezetéket. Néha mást is rajzol, tájakat, embereket. Az emberkéi mindig mosolyognak...

5 megjegyzés:

  1. A lányomnak nagyon sok köszönhető. Hihetetlen türelmmel neveli ezt a két kis mókust, rengeteget magyaráz, mesél nekik.
    Kicsilány bevitt az iskolába egy karácsonyra kapott Egyiptomról szóló könyvet. A tanító néni tegnap kérte, hogy megint vigye be, mert olyan szép és a másik tanító néni még nem látta, egyben megjegyezte, hogy nagyon örül, hogy könyvet is kapott S. karácsonyra, mert a gyerekek zöme bizony nem. :( Persze manapság egy könyv áráért egy csomó olcsóbb fajta játékot lehet venni. Nálunk viszont ez elmaradhatatlan, és a gyerekek értékelik is! :) Nincs ünnep könyv nélkül!!!

    VálaszTörlés
  2. És ennek az élménye örökre meg is fog bennük maradni! Mint ahogy bennünk is. Én igazán értékelem a technikát, a számítógépet, az internetet, meg minden újat, de amit a könyv lapozgatása, a papír szaga, az olvasás tud adni, az összehasonlíthatatlan. Meg a gyerekkori könyvajándékok a karácsonyfa alatt, azok is felejthetetlenek.

    VálaszTörlés
  3. Épp ma emlegettem, hogy milyen boldog voltam, amikor egyik karácsonyra egyszerre 5 könyvet kaptam! Jobban örültem, mintha valami játékot kaptam volna. :)
    Más: Természetesen nem karácsonyra kapott Egyiptomról van szó. Egy vesszőt kihagytam. Karácsonyra kapott, Egyiptomról szóló... :) Bocs.

    VálaszTörlés
  4. Olvasom: kislegény sokat rajzol, látni lehet nála, számítógépet, elektromos vezetéket, tájakat, embereket. Az emberkéi mindig mosolyognak. .... Tisztára, mint a nagyijánál! :-)

    VálaszTörlés
  5. Talán van némi hasonlóság... :) Mindketten szeretnek rajzolni és nagyon jó humoruk van. Olyan jókat lehet velük nevetgélni! :)

    VálaszTörlés