2006. augusztus 31., csütörtök

Juj, de hideg van odaki!

Irgum-burgum, szedtevette-teremtette!!! Hát hogy lehet ilyen hideg augusztus végén?!

Emlékeimben úgy él ez az időszak, hogy amikor ősszel iskolába kellett menni, akkor mindig nagyon jó idő volt, és mi majd' megfőttünk az évnyitón, nem is beszélve az utána következő tanítási napokról! Gyönyörűen sütött a Nap, mi meg az osztályban arról ábrándoztunk, hogy mi mindent lehetne kezdeni az időnkkel, ahelyett, hogy bent ülünk a meleg tanteremben... Tényleg, most jut eszembe, hogy az elején csak mindenféle felmérőket írtunk, hogy lássák, hol tartunk, ki mit felejtett a nyáron?

Lassan olyanok leszünk (vagy csak én?), mint az angolok. Fő téma az időjárás. Már nem csodálkozom rajtuk, mert amilyen régen volt a ködös Albion, hát... nem meglepő. Amikor (nagyon régen) én arra jártam, 22 fokban strandruhában járkáltak, mi meg pulóverben sétálgattunk, és még úgy sem volt melegünk. Azóta ott is felborult az időjárás, szerintem, a híres londoni köd sem létezik már. Szmog! - az igen. Mondom ezt úgy, hogy nem jártam ott, hú, már meg nem mondom hány éve! Már nem is fogok...
Fotót nem tudok mutatni erről az útról, mert ex-férjem úgy fényképezte végig az Angliában töltött időt - nem volt sok, csak egy hét -, hogy a gépben nem volt film. Akkor még nem olyan fotómasinák voltak, hogy film nélkül el sem lehet kattintani. A meglepetés akkor jött, amikor ki akarta venni a filmet! Pedig micsoda jó képek lehettek volna!

Szép út volt..., leszámítva a kisebb-nagyobb nézeteltéréseket, ami az akkori kettős érdeklődési körének különbözőségéből fakadt. Budapest-München-Párizs-Brüsszel-London-Birmingham és vissza. Autóval, mi skodával mentünk, Brüsszelben Anyukámék csatlakoztak hozzánk egy trabanttal. A skodát az öreg kontinensen hagytuk, és a trabant "röpített" bennünket tovább Angliába. Volt is közönségünk egész úton! Nem csodálom, ritkán láttak olyan szépséget. :)

Nahát, hova nem jutottam a rossz időtől! Közben kint szélvihar dúl, de sebaj! Miket nem mondok! - igenis baj! Szegény párom, ma ment le Szántódra, hogy az otthagyott ruháknak legalább egy részét elhozza. Meg fog fagyni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése