2006. május 29., hétfő

Görögös csirkemell

Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemell, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 közepes nagyságú padlizsán, 1 db cukkini, feta sajt, olajbogyó, olíva olaj, görög fűszerkeverék, citrom, só.

Elkészítése:

A csirkemellet feldaraboljuk és bepácoljuk a görög fűszerkeverékkel, olíva olajjal, meglocsoljuk kevés citromlével. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a csirkemellet a páclével együtt megpároljuk. Megmossuk a zöldségeket, cikkekre vágjuk a paprikákat, szeletekre a padlizsánt és a cukkinit. Olíva olajat öntünk egy serpenyőbe, miután felforrósodott, beletesszük a feldarabolt zöldségeket és megsózva megpároljuk. Ne túl puhára, kicsit ropogós maradjon. Mikor kész, tálra halmozzuk, mellétesszük a csirkemell-darabokat, meg­locsoljuk a visszamaradt szafttal, megszórjuk kockákra vágott feta sajttal és pár szem olajbogyóval. Rög­tön fogyasztjuk.
***

Ezt a finom csirkét a lányom készítette el egy alkalommal, mikor náluk voltam. Nekem nagyon ízlett, amint lehetett, beírtam a receptgyüjteményembe. Érdemes kipróbálni!

(Ha már Csalamádé a blog neve, akkor úgy illik, hogy valami jó recept is helyet kapjon benne.)

3 megjegyzés:

  1. egy jó hatlapos süti receptjét isss... kunyer, kunyer :-)

    VálaszTörlés
  2. Metácskám! Milyenre vágysz? Én ugyan csak akkor ettem ilyesmit, amikor a Mamám sütött, 6 lap..., persze lehet már készen is venni. Szereted a fehér krémest? Azt szalalkálival kell sütni és nagyon büdös miközben sül, de nagyon finom, amikor kész. Olyan igazi nyamm!

    VálaszTörlés
  3. egy nehéz nap végén igazán jó egy finom sütivel zárni :-) nyamm nyamm és szájnyalogatás... Köszönöm!!
    (most egyelőre csak virtuálisan bírom, de ha egyszer... na majd megsütöm :-) )

    VálaszTörlés